Resim Yarışması Şartname 2020

ÜNLÜ GRAFİK TASARIMCI MÜZE LOGOSUNU TASARLADI

Bodrum Deniz Müzesi logosu Türkiye’de logo ve kurum kimliği konusunda iş üreten ve çalışmalarını Bodrum’dan sürdüren ünlü grafik tasarımcı tarafından yeniden tasarlandı. Özel Müze statüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, kurum olarak Bodrum Belediyesi’ne bağlı olan Bodrum Deniz Müzesi, görsel kimliğini yeniledi.

Arçelik, Beko gibi Arçelik’e bağlı markaların (Grundig, Arctic vb.) Koç Holding ve Topluluk şirketlerinin bir çoğunun (Tüpraş, Setur, Divan, Tofaş-Fiat-Alfa Romeo vb.) Vehbi Koç Vakfı ve bağlı kuruluşların (Koç Üniversitesi, Amerikan Hastanesi Bodrum, Arter vb.), Anadolu Grubu, Efes Pilsen, Fida Film ve daha bir çok önemli kurumun kimlik çalışmalarını hazırlayan Serdar Benli, tasarladığı Bodrum Deniz Müzesi logosuyla ilgili şunları söyledi.

“Bodrum Deniz Müzesi sadece gulet, tirhandil, gangava modellerinin, birkaç kabuk, birkaç süngerin sergilendiği bir müze değil. Tekne imal eden ustaların hayatından, teknelerin modellerine, süngercilikle ilgili bilgilere ve örneklere, Halikarnas Balıkçısı Özel Koleksiyonu’na, en önemlisi de dünyanın sayılı deniz kabuğu koleksiyonlarından olan Hasan Güleşçi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Gelişime ve büyümeye açık müzenin geleceği şekillenirken, görsel kimliğinin de buna önceden hazırlanması gerekiyordu. Bu konuda müze yönetiminden destek talebi geldiğinde hiç düşünmeden evet dedim.

Müzenin yapısı, tek bir sembolle müzeyi ifade etmeye yetmeyecekti. Hangi unsuru öne çıkarırsam çıkarayım diğeri eksik olacağından harflerdeki uyumu yakalayınca harflerden bir sembol tasarlamaya başladım. Bodrum, turizmimizin göz bebeği bir belde olduğundan ve müzenin uluslararası önemi, sembolü Bodrum Maritime Museum kelimelerinin baş harflerinden tasarlamamı gerektirdi. Olabildiğince yalın bir sembol tasarlamaya çalıştım. Logo, kullanıldığı yerde kurumu net, açık bir şekilde anlatabilmeli, akılda kalabilmeli. Zaman içinde bu sembolün, müzenin açık adı olmaksızın, tek başına kullanıldığında da müzeyi hatırlatan güçlü bir imge olarak kalacağını öngörüyorum.”

1.BODRUM DENİZ MÜZESİ RESİM YARIŞMASINI KAZANAN ÖĞRENCİLER

1. Başarı Ödülü / Mavi Yolculuk, Eda Kallemoğlu, “Balıkçı’nın Bodrumu”, 7-C, TED Bodrum Koleji
2. Başarı Ödülü / Sualtı Fotoğraf Makinesi Defne Tahsin, 8-B, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu
3. Başarı Ödülü / Yelken Kursu Leyla Bener, “Anlatmak İçin Yaşamak” 8-B, TED Bodrum Koleji
Mansiyon 1 Nehir Erdoğan, 7-D, Özel Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu
Mansiyon 2 Canda Deniz 7-B, Bahçeşehir Koleji
Mansiyon 3 Nehir Öztürk, ” Balıkçı ve Bodrum”, 7-D, TED Bodrum Koleji
Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, en geç 24 Mayıs 2019 günü saat 17.00’ye kadar, 0252 316 33 10 numaralı telefondan Bodrum Deniz Müzesi yetkililerini bilgilendirmeli ve ayrıca bodrumdenizmuzesi@gmail.com  e-mail adresine yazılı olarak bildirmelidir.  24 Mayıs 2019 tarihi saat 17.00’e kadar katılıma dair herhangi bir bildirim yapılmazsa, o öğrencinin yerine yedek listeden başka bir öğrenci ödülü almaya hak kazanacaktır.

Yarışmaya katılan resimler 1-2 Haziran tarihleri arasında Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenecektir. Ödüller, 1 Haziran tarihinde yapılacak Sergi Açılışı’nda kazananlara takdim edilecektir. Sergi açılışının saati, web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.İlk 3 başarı ödülü dışında, mansiyon alan 3 resim için ayrı ödüller; katılan tüm öğrencilere ise katılım sertifikası verilecektir.Yarışmayı kazanan çocuklara, Şartname’nin “hediyeler” kısmında yazan hediyeler hediye edilecek, ödül töreni sonunda ise sertifika verilecektir. Her katılımcıya sertifika verilecektir.Sağlık sorunu dışında ödül törenine katılmayan öğrenci, ödülü kazanma hakkından feragat etmiş olduğunu kabul eder. Bu durumda yedek listeden seçilerek yarışmaya katılan öğrenci, ödülünü almaya hak kazanır. Sağlık sorunu sebebi ile ödül törenine katılamayan öğrenciye, sağlık sorunu ile ilgili raporunu Bodrum Deniz Müzesi’ne ibraz etmesi halinde, ödülü, 2019 Haziran ayı içinde takdim edilecektir.