Duyurular

Tüm süngercilerimizi, yakınlarını ve Bodrum sevdalılarını 4 Aralık 2024 Çarşamba günü saat 13.00’de “Bodrum Deniz Müzesi Denizcilik Buluşmaları” kapsamında Hamdi Topçu tarafından müzemizde gerçekleştirilecek söyleşiye bekliyoruz.
Bodrum Deniz Müzesi 2024 Güz- 2025 Bahar Müze Programları

https://malacologysymposium.org/

1-4 Ekim 2024 2. Uluslararası Malakoloji Sempozyumu

4. BODRUM DENİZ MÜZESİ ÇOCUK RESİM YARIŞMASI


2022-2023 Bodrum Deniz Müzesi Hafta Sonu Çocuk Atölyeleri

Denizci Timuçin Binder ile birlikte denizcilikte kullanılan özel düğümlerin yapılışlarını ve kullanım alanlarını birlikte öğreneceğiz. Hem denizde hem de günlük hayatta ve süsleme için kullanılan farklı düğümlerin eğitmen eşliğinde uygulamasını yapacağız. Camadan, kazık, çifte kazık gibi birbirinden farklı düğümleri öğrenirken çok zevk alacaksınız!
 
Katılım yaşı: 10+
Süre: 60 Dakika
Tarih, Saat: 12 Kasım 2022, 13.00
Eğitmen: Timuçin Binder

İplerle hayaller birleşiyor! Müze uzmanları ile birlikte gerçekleştireceğimiz atölyede kasnaklar üzerine ipler ve boyalar ile birbirinden farklı işlemeler yapacağız. Nakış tekniklerini öğrenecek, müze koleksiyonlarını rengârenk ipler, süslemeler, boyalar ve en önemlisi senin özgünlüğün ile yeniden yaratacağız. En yaratıcı benim diyorsan haydi atölyeye!
Katılım yaşı: 8+
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 19 Kasım 2022, 13.00 – 8 Nisan 2023, 13.00
Eğitmenler: Aybike Erbaş, Ülkü Buldanlı


Atık deyip geçme, sanat ellerinde! Sınırsız hayal gücünü müzeyi tanıyıp müze koleksiyonlarıyla birleştireceğin bir atölye seni bekliyor. Gazete, dergi, afiş gibi malzemeleri bir araya getirerek kendi denizimizi yaratacağız.
Katılım yaşı:7+
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 3 Aralık 2022, 13.00 -11 Mart 2023, 13.00
Eğitmen: Aybike Erbaş, Ülkü Buldanlı
Eğitmenlerin kısa öz geçmişi:

Koleksiyon nedir, koleksiyonculuk nedir, koleksiyon sahibi olmak için neler yapmamız gerekir? Ne tür nesnelerin koleksiyonları yapabiliriz? Bu atölyede Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonunu Volkan Acar eşliğinde tanıyacak, müze tarafından verilen kabuklar ile ilk deniz kabuğu koleksiyonumuzu oluşturacağız. Bol sohbetli, bol öğretici, keyif dolu bir atölye sizleri bekliyor. Kendi koleksiyonuna ilk adımı atmak için haydi koleksiyonculuk atölyesine!
 
Katılım yaşı: 8+
Süre: 60 Dakika
Tarih, saat: 10 Aralık 2022, 13.00 – 4 Şubat 2023,13.00
Eğitmen: Volkan Acar
Denizin altında bir sergiye katılacak olsan ne tasarlardın?
Bodrum Deniz Müzesi ve Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü proje ortaklığında yürütülen Blue Exile Art Project (BEAP) ile birleştirilen atölyede denizel farkındalık vurgulanıyor. 2022 teması “Sular Yükseliyor” olarak belirlenen proje için şimdi de bizler çocuklar ve gençler olarak farklı temalar üzerinden kendi eserlerimizi üreteceğiz. Polimer kille çalışacağımız atölyede öncelikle projeyle ilgili bilgiler alacak, sanatçıların eserlerini inceleyecek, denizlerimizin temiz kalmasının önemi, okyanus ve deniz ekosistemi içindeki varlıkların önemine dikkat çeken sohbetler edecek ve eserlerimizi üreteceğiz. Verilen tema çerçevesinde, eserlerimizin adını ve manifestolarını oluşturacağız. Proje sanatçılarından Nurten Nurlu ile birlikte çok eğleneceğimiz atölyede kültürel ayak izi farkındalığına bir katkı da senin sağlaman için atölyeye davetlisin. Belki senin de eserin bir gün denizin altında hayat bulur!
Katılım yaşı: 8+
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 7 Ocak 2023 13.00 – 11 Şubat 2023, 13.00
Eğitmen: Nurten Nurlu

Eğitmen Handan Cinoğlu ile birlikte dünyaca ünlü deniz ressamlarını tanıyor ardından müzede bulunan koleksiyonlardan ve ressamların resimlemelerinden esinlenilerek tuvaller üzerine akrilik boya tekniği ile kendi resimlerimizi yorumluyoruz.
Katılım yaşı: 12+
Süre: 150 Dakika
Tarih, saat: 31 Ocak 2023,13.00 – 6 Mayıs 2023, 13.00
Eğitmen: Handan Cinoğlu

Müze koleksiyonları çantada! Atölye öncesinde yapacağımız müze gezisinde koleksiyonlarımız içinden bir eser/obje/fotoğraf seçiyoruz. Bez çanta üzerine seçtiğimiz eser/obje/fotoğraftan esinlenerek oluşturulan tasarımlar, hayal gücünle renklenecek. Müze uzmanları eşliğinde gerçekleşecek atölyede hep birlikte koleksiyonları tanıyacak, el becerilerimizi geliştirecek ve eğlenceli anlar biriktirmiş olacağız.
Katılım yaşı:6+
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 4 Mart 2023, 13.00 – 23 Nisan 2023, 13.00
Eğitmenler: Aybike Erbaş, Ülkü Buldanlı

Deneyimlerinin tadını çıkar! Hayal gücü ve doğaçlama ile ezberden uzak eğlenerek müzeyi ve müze koleksiyonlarını tanıyacağız. Bu atölyede farklı sahnelerde farklı hikayeler içinde bir an deniz kabuğu, bir an Halikarnas Balıkçısı olacağız. Olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmeyi öğrenecek, iletişimimizi güçlendirecek, empati becerimizi artıracağız. Bu eğitimde sadece dinleyici değil, gerçek bir katılımcı olacağız.
Katılım yaşı: 6-12
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 1 Nisan 2023, 13.00 – 13 Mayıs 2023, 13.00
Eğitmen: İlker Erçman

Müze koleksiyonlarımızda yer alan Halikarnas Balıkçısı Özel Koleksiyonundan esinlenerek Halikarnas Balıkçısı’nın çizim tekniklerinden biri olan mumlanmış kağıt üzerine mürekkep kazıma tekniği ile tanışacağız. Balıkçı’nın bu teknikle çalıştığı resimlemeleri inceleyecek müze uzmanları eşliğinde yorumlayacak ve aynı tekniği kullanarak hayal gücümüzle harmanladığımız eserler ortaya koyacağız.
Katılım yaşı: 8+
Süre: 90 Dakika
Tarih, saat: 19 Mayıs 2023, 13.00
Eğitmen: Müze Uzmanları

ÖNEMLİ BİLGİLER
Katılım sağlamak için 0 252 316 33 10 ve 0 553 188 30 40 numaralarından ön kayıt yaptırılması veya Bodrum Deniz Müzesinde kayıt oluşturulması gerekmektedir. Randevusuz veya ön kayıtsız öğrenci atölyeye katılım gösteremeyecektir.
Her atölyede katılımcılar, yakın yaş gruplarına göre gruplanacaktır.
Katılımcıların kişisel sebeplerle atölyeye katılamaması durumunda mümkün olan en erken sürede müzenin haberdar edilmesi gerekmektedir. Sınırlı kontenjan söz konusu olduğundan atölye günü iptal edilen bir katılımın başka bir çocuğun hakkını aldığı unutulmamalıdır.
Atölyelere sadece çocukların katılımı söz konusu olacak, refakatçi veli atölyeye katılım gösteremeyecektir.
Atölyelerde kullanılacak tüm malzemeler Bodrum Deniz Müzesi tarafından sağlanacaktır.
Her atölyenin süresi belirtilmiş olup süreler değişiklik gösterebilir.
Atölye içeriğine göre atölye öncesi veya sonrası müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezisi gerçekleşecektir.
Ödemeler atölye günü nakit olarak müze gişesine yapılacaktır.
3.BODRUM DENİZ MÜZESİ DİJİTAL SERGİ KATALOĞU

Çocuklar, gençler… Dolu dolu bir yarıyıl tatiline var mısınız? Cevabınız “Evet” ise 15 günlük bu arada, dopdolu bir program ile sizleri Bodrum Deniz Müzesi’ne bekliyoruz…

İki hafta boyunca belirli günlerde gerçekleştirilecek olan atölyelerin her birinde çocukların sanat projeleri üretmelerini, yeniden düşünmelerini, keşfetmelerini ve eğlenerek öğrenmelerini hedefliyoruz.

25 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek atölyelerimiz 6 – 18 yaş aralığındaki tüm öğrencilerimizi kapsıyor. Atölye sonunda rehber eşliğinde müze gezisi ile programımızı tamamlıyoruz.

FELSEFE ATÖLYESİ – THESEUS’UN GEMİSİ (25.01.2022)

Çocuklar ve gençlerle birlikte Theseus’un Gemisi’ne biniyor, felsefi bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yaş gruplarına uygun olarak hazırlanmış hikâyeden yola çıkarak, düşünme ve tartışma kabiliyetimizi arttırıyoruz.  P4C yönteminin kullanılacağı atölyemizde eleştirel düşünme ve felsefe yapma becerileri kazanıyoruz.

FELSEFE ATÖLYESİ – CUMHURİYET ADASI (27.01.2022)

“Adil olan nedir?” sorusu üzerine biraz düşünmeye ne dersiniz? Adalet, toplum, kurallar ve vatandaşlık gibi hayatımızın içinde yer alan kavramları “Cumhuriyet Adası’nda düşünüyor, eleştiriyor ve tartışıyoruz. Grup içinde işbirliğine dayalı düşünme becerilerimizi geliştiriyor, olaylara farklı açılardan bakabilmeyi öğreniyoruz.

KÜÇÜK RESSAMLAR (29.01.2022)

Atölyemizde müzede bulunan koleksiyonlardan esinlenilerek tuvallerimiz üzerine eserler ortaya koyuyoruz. Çizim yeteneğimizi geliştiriyor, renkler içinde kayboluyoruz.

TAK TAKIŞTIR (01.02.2022)

Müze koleksiyonlarından seçilmiş olan deniz kabukları modellerini polimer kille kalıplıyor, ardından fırınlayarak isteğimize göre süslüyoruz. Seçimimize göre kolye, anahtarlık haline getiriyoruz.

MÜZE ÇANTADA (03.02.2022)

Atölyemizde müze koleksiyonlarından esinlenerek oluşturulan tasarımları bez çanta üzerine boyuyoruz. Müze koleksiyonlarını tanıyor, el becerilerimizi geliştiriyor ve eğlenceli anlar biriktiriyoruz.

YARATICI NAKIŞ (05.02.2022)

Yaratıcılık yeteneğimizi ve özgünlüğümüzü bu atölyede ortaya çıkıyoruz. Nakış tekniklerini öğreniyor, kasnaklar üzerine ipler ve boyalarla birbirinden farklı işlemeleri yapıyoruz.

ÖNEMLİ BİLGİLER:

  • Katılımcılar yaş aralıklarına göre gruplanacaktır.
  • Atölyelerin tamamı belirtilen gün ve saatte Bodrum Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecektir.
  • Atölye kontenjanı 15 kişiden oluşmaktadır.
  • Atölyelere sadece çocukların katılımı söz konusu olup, refakatçi 1(bir) veli müzeyi ücretsiz ziyaret edebilir.
  • Atölye sonrası müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezisi gerçekleşecektir.
  • Ödemeler atölye günü nakit olarak yapılacaktır.
  • Katılımcıların kişisel sebeplerle atölyeye katılamaması durumunda ücret iadesi ve değişiklik yapılmayacaktır.
  • Katılım sağlamak için (252) 316 33 10 ve (553) 188 30 40 numaralarından kayıt yaptırılması veya Bodrum Deniz Müzesi’nde kayıt oluşturulması gerekmektedir.
  • Pandemi koşulları nedeniyle her katılımcıdan HES Kodu istenecek ve ateş ölçümü yapılacaktır.

Bodrum Deniz Müzesi 2021 – 2022 Öğrenci Programları kapsamında çocuklara sanatla dolu programlar sunuyor. Aralık 2021 ve Nisan 2022 arasında gerçekleşecek atölyeler kapsamında çocuklar eğitmenlerin yönetiminde, sanat projeleri üretmeye odaklanan atölyelerde üretecek, öğrenecek ve eğlenecek!

Atölye, müze koleksiyonlarından esinlenerek oluşturulan tasarımların bez çanta üzerine boyanması şeklinde gerçekleştirilecek. Atölye eğitmeni Serdar Düşünceli ile çocuklar müze koleksiyonlarını tanıyacak, el becerilerini geliştirecek ve eğlenceli anlar biriktirmiş olacaklar.

Yaş Grubu: 6-14

Atölye Süresi: 90 dakika

Bodrum Deniz Müzesi Tarafından Sağlanacak Malzemeler: 35 x 40 cm Bez Çanta, Renkli Tekstil Kalemleri

Katılımcı Tarafından Sağlanacak Malzemeler:  –

Ücret: 100 TL

ATÖLYE TARİHLERİ

ARALIK: 04.12.2021

OCAK: 08.01.2022

ŞUBAT:05.02.2021

MART: 05.03.2022

NİSAN: 02.04.2022

Atölyede, müze koleksiyonlarından seçilmiş olan deniz kabukları modelleri polimer kille kalıplanacak, ardından fırınlanarak isteğe göre süslenecek. Çocukların seçimine göre kolye, anahtarlık haline getirilecektir.

Yaş Grubu: 6-14

Atölye Süresi: 120 dakika

Bodrum Deniz Müzesi Tarafından Sağlanacak Malzemeler: Polimer Kil, Renkli Akrilik Boyalar, Boya Fırçaları, Palet, Renkli Floş İpler, Anahtarlık Halkası

Katılımcı Tarafından Sağlanacak Malzemeler:  –

Ücret: 100 TL

ATÖLYE TARİHLERİ

ARALIK: 11.12.2021

OCAK: 15.01.2022

ŞUBAT: 12.02.2022

MART: 12.03.2022

NİSAN: 09.04.2022

Atölyede yaratıcılık ve özgünlük ortaya çıkıyor. Eğitmen yönetiminde nakış teknikleri öğretilecek. Kasnaklar üzerine ipler ve boyalar ile birbirinden farklı işlemeler yapılacaktır.

Yaş Grubu: 6-14

Atölye Süresi: 90 dakika

Bodrum Deniz Müzesi Tarafından Sağlanacak Malzemeler: Renkli Akrilik Boyalar, Buldan Cendere Bezi, 3 Numara Kasnak, Plastik Nakış İğnesi, Palet, Sulu Boya Fırçası, 23 Renk Nakış İpleri

Katılımcı Tarafından Sağlanacak Malzemeler:  –

Ücret: 100 TL

ATÖLYE TARİHLERİ

ARALIK: 18.12.2021

OCAK: 22.01.2022

ŞUBAT: 19.02.2022

MART: 19.03.2022

NİSAN: 16.04.2022

Eğitmen Serdar Düşüncelinin yönetimdeki atölyede, müzede bulunan koleksiyonlardan esinlenilerek yapılmış eser, çocuklar tarafından tuval üzerine akrilik boya tekniği ile yorumlanacak.

Yaş Grubu: +12

Atölye Süresi: 120

Bodrum Deniz Müzesi Tarafından Sağlanacak Malzemeler: 50 x 70 Tuval, Şövale, Renkli Akrilik Boyalar, Palet

 Katılımcı Tarafından Sağlanacak Malzemeler:  0 ve 20 numara akrilik veya yağlı boya fırçası

Ücret: 200 TL

ATÖLYE TARİHLERİ

ARALIK:25.12.2021

OCAK: 29.01.2022

ŞUBAT: 26.02.2022

MART: 26.03.2022

NİSAN: 30.04.2022

Resim_Yarışması_Şartname_2021_Güncel

Bodrum Deniz Müzesi Yayınları
Bodrum Deniz Müzesi, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 20, 27-28 Haziran 2020 günleri, “LGS ve YKS Tedbirleri” konulu genelgeye istinaden ziyarete kapalı olacaktır.

Resim Yarışması Şartname 2020-Güncellenen

Dünya genelinde yayılım gösteren COVID-19 virüsü tehdidinin, toplum sağlığı açısından oluşturduğu risk durumu nedeniyle 1 Haziran 2020 tarihine kadar açılışımızı ötelemiştik. Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde, Bodrum Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren Bodrum Deniz Müzesi olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uyarınca hazırlanan “Müze ve Örenyerlerinde Covid-19 Kapsamında Alınması Gerekli Tedbirlere İlişkin Eylem Planı”na göre oluşturduğumuz “Bodrum Deniz Müzesi Pandemi Sonrası Normalleşme Eylem Planı” dahilinde hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan bilgilendirmeye göre normalleşme sürecinde müzeler 10.00-17.00 arasında ziyarete açık bulunacaktır. Buna göre, Bodrum Deniz Müzesi de 10.00-17.00 arasında ziyarete açık bulunacaktır. Bodrum Deniz Müzesi Pazartesi günleri ziyarete kapalı olacaktır.

Pandemi Sonrası Normalleşme Eylem Planı kapsamında Bodrum Deniz Müzesi’nde uygulanacak kurallar şöyledir:

– Bodrum Deniz Müzesi’ne kabul edilebilecek azami ziyaretçi sayısı 55 kişidir.

– Ziyaretçilerin, müzeye girişten itibaren güvenli mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerekmektedir.

– Ziyaretçilerin, müzeye girişten itibaren,1.5 metre sosyal mesafe ve birey çevresinde 4 m2 alan kalacak şekilde oluşturulmuş zemin yönlendirme işaretlerine (güvenli mesafe şeritleri) uymaları zorunludur.

– Müze giriş kısmı, bilet gişesi alanına 1 kişilik alan tanımlanmıştır. Ziyaretçiler müzeye teker teker alınacaktır.

– Girişte ziyaretçilerin isim, telefon ve e-posta bilgileri alınacaktır.

– Müzeye  maskesiz ziyaretçi alınmayacaktır.

– Girişte ateş ölçme ve gözleme dayalı hastalık belirtisi kontrolü yapılacaktır. Şüpheli bir durumda ziyaretçi müzeye alınmayacaktır ve sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.

– Ziyaretçiler müze zemininde oklarla belirtilmiş güvenli rotayı takip ederek müzeyi gezebilirler.

– Müze girişinden ok işaretlerini takip ederek üst kata yönlenen ziyaretçi, üst katta yine tek bir rotayı takip ederek, aşağı kata inip, hızlı çıkış okuyla müze mağazasına yönlendikten sonra müzeden çıkış yapabilecektir.

– Ziyaretçilerin, Sağlık Bakanlığınca ve müze yönetimince hazırlanan Covid-19 ve hijyen uygulamalarına yönelik uyarı ve bilgi panolarında yer alan kurallara uymaları zorunludur. Kurallara uyulmadığı takdirde müze personelince ziyaret sonlandırılacaktır.

– Rehberli turlar kabul edilmeyecektir.

– Müzede gerçekleşen etkinlikler, belirlenecek süreye kadar yapılmayacaktır.

– Müze mağazası sosyal mesafe kuralları geçerli olmak suretiyle açık olup, satın alma işlemlerinin mümkün olduğunca para kullanmadan yapılması önerilmektedir.

DÜZYAZI YARIŞMASI SONUÇLARI

alt=”” width=”240″ height=”300″ class=”alignnone size-medium wp-image-2049″ />Düzyazı Yarışması Koşullar

Resim Yarışması Şartname 2020

ÜNLÜ GRAFİK TASARIMCI MÜZE LOGOSUNU TASARLADI

Bodrum Deniz Müzesi logosu Türkiye’de logo ve kurum kimliği konusunda iş üreten ve çalışmalarını Bodrum’dan sürdüren ünlü grafik tasarımcı tarafından yeniden tasarlandı. Özel Müze statüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, kurum olarak Bodrum Belediyesi’ne bağlı olan Bodrum Deniz Müzesi, görsel kimliğini yeniledi.

Arçelik, Beko gibi Arçelik’e bağlı markaların (Grundig, Arctic vb.) Koç Holding ve Topluluk şirketlerinin bir çoğunun (Tüpraş, Setur, Divan, Tofaş-Fiat-Alfa Romeo vb.) Vehbi Koç Vakfı ve bağlı kuruluşların (Koç Üniversitesi, Amerikan Hastanesi Bodrum, Arter vb.), Anadolu Grubu, Efes Pilsen, Fida Film ve daha bir çok önemli kurumun kimlik çalışmalarını hazırlayan Serdar Benli, tasarladığı Bodrum Deniz Müzesi logosuyla ilgili şunları söyledi.

“Bodrum Deniz Müzesi sadece gulet, tirhandil, gangava modellerinin, birkaç kabuk, birkaç süngerin sergilendiği bir müze değil. Tekne imal eden ustaların hayatından, teknelerin modellerine, süngercilikle ilgili bilgilere ve örneklere, Halikarnas Balıkçısı Özel Koleksiyonu’na, en önemlisi de dünyanın sayılı deniz kabuğu koleksiyonlarından olan Hasan Güleşçi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Gelişime ve büyümeye açık müzenin geleceği şekillenirken, görsel kimliğinin de buna önceden hazırlanması gerekiyordu. Bu konuda müze yönetiminden destek talebi geldiğinde hiç düşünmeden evet dedim.

Müzenin yapısı, tek bir sembolle müzeyi ifade etmeye yetmeyecekti. Hangi unsuru öne çıkarırsam çıkarayım diğeri eksik olacağından harflerdeki uyumu yakalayınca harflerden bir sembol tasarlamaya başladım. Bodrum, turizmimizin göz bebeği bir belde olduğundan ve müzenin uluslararası önemi, sembolü Bodrum Maritime Museum kelimelerinin baş harflerinden tasarlamamı gerektirdi. Olabildiğince yalın bir sembol tasarlamaya çalıştım. Logo, kullanıldığı yerde kurumu net, açık bir şekilde anlatabilmeli, akılda kalabilmeli. Zaman içinde bu sembolün, müzenin açık adı olmaksızın, tek başına kullanıldığında da müzeyi hatırlatan güçlü bir imge olarak kalacağını öngörüyorum.”

1.BODRUM DENİZ MÜZESİ RESİM YARIŞMASINI KAZANAN ÖĞRENCİLER

1. Başarı Ödülü / Mavi Yolculuk, Eda Kallemoğlu, “Balıkçı’nın Bodrumu”, 7-C, TED Bodrum Koleji
2. Başarı Ödülü / Sualtı Fotoğraf Makinesi Defne Tahsin, 8-B, Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu
3. Başarı Ödülü / Yelken Kursu Leyla Bener, “Anlatmak İçin Yaşamak” 8-B, TED Bodrum Koleji
Mansiyon 1 Nehir Erdoğan, 7-D, Özel Bodrum Fen Bilimleri Ortaokulu
Mansiyon 2 Canda Deniz 7-B, Bahçeşehir Koleji
Mansiyon 3 Nehir Öztürk, ” Balıkçı ve Bodrum”, 7-D, TED Bodrum Koleji
 
Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, en geç 24 Mayıs 2019 günü saat 17.00’ye kadar, 0252 316 33 10 numaralı telefondan Bodrum Deniz Müzesi yetkililerini bilgilendirmeli ve ayrıca bodrumdenizmuzesi@gmail.com  e-mail adresine yazılı olarak bildirmelidir.  24 Mayıs 2019 tarihi saat 17.00’e kadar katılıma dair herhangi bir bildirim yapılmazsa, o öğrencinin yerine yedek listeden başka bir öğrenci ödülü almaya hak kazanacaktır.

Yarışmaya katılan resimler 1-2 Haziran tarihleri arasında Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenecektir. Ödüller, 1 Haziran tarihinde yapılacak Sergi Açılışı’nda kazananlara takdim edilecektir. Sergi açılışının saati, web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.İlk 3 başarı ödülü dışında, mansiyon alan 3 resim için ayrı ödüller; katılan tüm öğrencilere ise katılım sertifikası verilecektir.Yarışmayı kazanan çocuklara, Şartname’nin “hediyeler” kısmında yazan hediyeler hediye edilecek, ödül töreni sonunda ise sertifika verilecektir. Her katılımcıya sertifika verilecektir.Sağlık sorunu dışında ödül törenine katılmayan öğrenci, ödülü kazanma hakkından feragat etmiş olduğunu kabul eder. Bu durumda yedek listeden seçilerek yarışmaya katılan öğrenci, ödülünü almaya hak kazanır. Sağlık sorunu sebebi ile ödül törenine katılamayan öğrenciye, sağlık sorunu ile ilgili raporunu Bodrum Deniz Müzesi’ne ibraz etmesi halinde, ödülü, 2019 Haziran ayı içinde takdim edilecektir.

Scroll to top