’The ECO MUSIC CRUISE’ın SEÇKİN YOLCULARINA ÖZEL KLASİK MÜZİK KONSERİ

18.10.2012

’The ECO MUSIC CRUISE’ın SEÇKİN YOLCULARINA ÖZEL KLASİK MÜZİK KONSERİ

BODRUM’da İLK DEFA

BODRUM DENİZ MÜZESİ’nde YAPILDI!

TRAVEL FOR THE ARTS-London/UK VE LEGENDARY JOURNEYS-Kuşadası/TÜRKİYE İLE BODRUM DENİZ MÜZESİ’NİN BAŞARILI BİR ORGANİZASYONU İLE

17 Ekim, Çarşamba AKŞAMI  BRITISH CHAMBER ORCHESTRA SANATÇILARIYLA ‘The ECO MUSIC CRUISE’ YOLCULARINDAN OLUŞAN YAKLAŞIK 120 DİNLEYİCİYE BODRUM DENİZ MÜZESİ’NDE MUHTEŞEM BİR KONSER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Travel For The Arts-London/UK yetkililerin talebi ile Türkiye’deki acenta Legendary Journeys-Kuşadası sahibi Nilgün Şirin ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü, Sema Sagat’ın aylar öncesindeki temasları ile başlayan görüşmeler, çok titiz bir çalışma ve ölçümlerin tamamlanmasıyla dün akşam gerçekleştirildi. Her yıl yaklaşık 15 değişik destinasyona, ‘The ECO MUSIC CRUISE’ adını verdikleri Windstar tipi lüks gemilerde Konser-Opera-Dans programlarından oluşan seyahatler organize eden İngiliz firma yetkililerinin kış aylarında Bodrum’a gelerek, Bodrum Deniz Müzesi’nde incelemelerde bulunduğu, çalışıldığı öğrenilmişti.

Travel for the Arts, London acentasının 13-20 Ekim 2012 tarihleri için organize ettiği ‘MUSIC CRUISE‘da yolcular (70 kişi) British Chamber Orchestra sanatçıları ile(30 sanatçı) birlikte seyahat ediyor ve yol boyunca ve de özel/titizlikle seçilen liman şehir/mekanlarda sadece kendi yolcularına özel ve basına kapalı Klasik Müzik Konseri ve Söyleşiler gerçekleştiriyorlar. Yunan Adaları (Rodos, Mykonos, Santorini) ve Türkiye olarak belirlenen bu programa Türkiye’den Kuşadası ve Bodrum’da Bodrum Deniz Müzesi ev sahipliği yaptı.

British Chamber Orchestra’nın çok değerli solistleri ‘Trompetin Paganini’si’ olarak bilinen SERGEI NAKARIAKOV (Trompet) ile çok ödüllü ve son günlerde Sony Classical ile kontrat imzamış olan JACK LIEBECK(Keman) olurken, dakikalarca süren alkışlar ve misafirler arasında  dünyaca ünlü efsane Soprano DAME KIRI TE KANAWA’nın da bulunması geceyi unutulmaz kıldı!

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü, Sema Sagat, ‘Müzemiz Özel Etkinlikleri kapsamında böylesine özel ve güzel bir programa ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz, heyecanlıyızMüzeler, sıradışı etkinlikleri ile canlılığını korurken, sanat&kültür merkezi olma vasıflarını da sürdürmelidirler’ dedi.  Buna benzer başka temaslarımız da devam ediyor, yeni sezonda bizleri çok daha fazla sürprizler bekliyor…’diye ilave etti.

Bu organizasyonun Türkiye operasyonunu yöneten Legendary Journeys sahibi Nilgün Şirin ise;  Bodrum’da kültür turizmine katkılarımız devam edecek…bu çalışmaları yaparken yerel yönetimden gördüğümüz destek çalışmalarımızda bizi çok yüreklendiriyor… dedi.

Konserden hemen sonra gemilerine dönen yolcular, Yunanistan’ın Santorini adasına gitmek üzere yelken açarak güzel anılarla Bodrum limanından ayrıldı.

BODRUM DENİZ MÜZESİ

Çarşı Mah. Eski Belediye Bedesten Binası