HASAN GÜLEŞÇİ DENİZ KABUKLARI KOLEKSİYONU

03.07.2012

HASAN GÜLEŞÇİ DENİZ KABUKLARI KOLEKSİYONU

BODRUM DENİZ MÜZESİ’NDE ÖZEL DAVETLİLER İLE BULUŞUYOR

GÜLSEN-HASAN GÜLEŞÇİ ÇİFTİ, TÜRKİYE’DE İLK DEFA DENİZ KABUKLARI KOLEKSİYONLARININ BODRUM DENİZ MÜZESİ’NDE SERGİLENMESİNİ,   7 Temmuz, Cumartesi GÜNÜ VERECEKLERİ ÖZEL BİR DAVET İLE KUTLUYACAKLAR

15 Ekim 2011 tarihinde Bodrum Halkının ve misafirlerinin ziyaretine açılan Bodrum Deniz Müzesi’nde oluşturulan özel bir bölümde, yaklaşık 3800 adet deniz kabuğundan oluşan emsalsiz ‘Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’ 23 Aralık 2011 tarihinden itibaren sergilenmeye başlanmış, bugüne kadar üzerindeki çalışmalar devam etmiştir.

Bodrum Deniz Müzesi’nde yer alan ‘Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu’ dahilinde  yaklaşık 105 aileye ait 3800 deniz kabuğu ile Hasan Güleşçi’nin 40 yıllık bir zaman diliminde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplayarak oluşturduğu deniz kabukları ve pul koleksiyonunun bir kısmı yer almaktadır. Hasan Güleşçi, daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla müzede sergilenmekte olan koleksiyonunun, ileriye dönük yeni çeşit ve ilavelerle daha da zenginleştirileceğini ifade etmektedir.

Bodrum Deniz Müzesi’nde koleksiyonun sergilendiği özel bölümde, kabukların sağlıklı muhafazası için müzecilik standartlarına uygun aydınlatma, nem, sıcaklık çalışmaları yapılmış ve kabuklar özel donanımlı dolap-raf sistemleri içerisine yerleştirilmiştir. Sergilenen her bir deniz kabuğunun yanında ait olduğu üst aile-kabuğun adı-çıkarıldığı yer ve boyutu gibi bilgileri gösteren etiketler mevcuttur.

Sergileme alanında ayrıca, ziyaretçilere deniz kabukları ve koleksiyon ile ilgili eğitici filmlerin eşlik etmesi ve müzenin özel etkinlikleri kapsamında konuyla ilgili söyleşiler, konferanslar organize edilmesi planlanmıştır.

BODRUM DENİZ MÜZESİ

Çarşı Mah. Eski Belediye Bedesten Binası